skip to Main Content

Nog steeds geen leven aan de Oostoever

Bewoners van Nieuw-West zagen zichzelf deze zomer dan eindelijk zitten met een drankje op het terras van de Oostoever. Maar de zomer is voorbij en het pand staat al vier jaar leeg.

NIEUW-WEST – De soap rond het horecapand aan de Oostoever bij de Sloterplas is nog niet ten einde. De vergunningsaanvraag voor restaurant Soultable is ‘buiten behandeling gesteld’. Dit komt doordat het stadsdeel de benodigde papieren voor de vergunningsverstrekking niet van de eigenaren heeft gekregen. Soultable meldde in juli nog voor het einde van de maand open te gaan, maar halverwege september was er nog steeds geen activiteit te bekennen in het restaurant. Soultable liet toen weten dat het in afwachting was van de exploitatievergunning. Nu die is afgewezen, zal er aan de Sloterplas voorlopig niets gebeuren. Al met al is er in het verbouwde restaurant al vier jaar geen horeca. In 2014 werd het pand, dat dateert uit 1961, verkocht en daarna ingrijpend verbouwd. De onderdoorgang is nu afgesloten met glas rondom. Eerst zou restaurant Suada in het pand komen. Suada zou in 2016 de deuren openen, maar dat ging niet door. Stadsdeel Nieuw-West stelde begin dit jaar nog de horecavergunning voor het pand buiten behandeling. De eigenaren van het aan Suada gelieerde restaurant Ada op Plein ’40-’45 zijn onderwerp van een witwasonderzoek. Daarna kwam de  naam Haci Steakhouse op de ramen, maar daar bleef het ook bij.

Bezwaar
Toen kwam Soultable in beeld en de verwachtingen in Nieuw-West waren hooggespannen. Veel bewoners van het stadsdeel zagen zichzelf deze zomer al op het grote terras aan de Sloterplas zitten. Volgens Het Parool is het restaurant in handen van een groepje ondernemers van Turkse komaf. Zij zeggen alle gegevens te hebben verstrekt voor de Bibob-procedure en kondigen aan tegen de ‘buiten behandelingstelling’ bezwaar aan te tekenen.

Back To Top
Zoeken