skip to Main Content

Het Sieraad eert broodje kaas 

De klassieke boterham met kaas uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. Deze ‘bekroning’ werd gevierd met een diner in Het Sieraad. 

WEST – Begin deze maand werd om die erkenning te vieren een culinaire ode gebracht aan het broodje kaas. Want wie is niet groot geworden met tosti’s of de volkoren boterham of kadetje met belegen kaas? Bakkersvereniging We Love Baking heeft in Het Sieraad in de voormalige edelsmedenschool bij de Kinkerbrug de goedbelegde boterham in het zonnetje gezet door de ‘broodje kaascultuur’ in te dienen bij Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Volgens de bakkersclub is het oer-Hollandse broodje verweven met ons dagelijks leven én de Nederlandse cultuur.

Onze identiteit
,,De boterham met kaas wordt al eeuwen in Nederland gegeten. Als je iets mist op vakantie, is het wel een goed broodje kaas. Het is onderdeel van onze identiteit en daarmee ook Nederlands erfgoed”, aldus Alice den Boer, voorzitter van We Love Baking. Gasten op het erfgoeddiner kregen op brood gebakken tarbot met schuim van Parmezaanse kaas en lamsvlees met een bloemkool-pita kaas, kerrie, ei en paprika. Niet echt iets voor tussen de middag. Uit onderzoek blijkt dat 83 procent van de Nederlanders vindt dat een boterham met kaas typisch Nederlands is.  

Back To Top
Zoeken