skip to Main Content

West Beweegt zoekt coaches 

De sportafdeling van het Stadsdeel zoekt jongeren die het leuk vinden om sportactiviteiten te begeleiden. Ze krijgen natuurlijk ook een opleiding. 

WEST – West Beweegt zoekt coaches tussen de zestien en 23 jaar. Zij moeten bereid zijn een opleiding te volgen tot Jongeren Sport Coach. De afdeling Sport leidt ze op tot Leider Sportieve Recreatie. De jongeren werken als sportleider en krijgen daarnaast een opleiding. West Beweegt organiseert allerlei leuk activiteiten op sportgebied in de buurten van West voor allerlei doelgroepen: kinderen, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking. Coaches in opleiding krijgen eerst een introductie en stromen vervolgens door naar een begeleidingsfase waarin ze meedraaien met de activiteiten. Ze begeleiden bijvoorbeeld tienervoetbal of sport- en spelactiviteiten voor de jeugd. Daarna volgt een professionaliseringsfase waarin de coaches het officiële diploma LSR niveau 2 of 3 kunnen halen.  

Verzorgde uitstraling
Na het behalen van het diploma kijken de begeleiders welke mogelijkheden er zijn en gaan ze op zoek naar een passend vervolg, zoals een ‘scholarship van de Krajicek Foundation of een doorstart naar ROC Sport & Bewegen. Een (bij)baan bij de Gemeente Amsterdam via Randstad hoort ook tot de mogelijkheden. Voorwaarden voor de opleiding zijn: je moet wonen in West, je moet kunnen houden aan afspraken en er wordt verwacht dat je een nette en verzorgde uitstraling hebt. Het belangrijkste is dat de deelnemers het leuk vinden om mensen aan het sporten te krijgen. Per gedraaid evenement ontvangen de jongeren een vrijwilligersbijdrage van €10 tot €25. 

Back To Top
Zoeken