skip to Main Content

Het ene hotel dicht, het andere mag groter 

Het Ene Hotel Dicht, het andere Mag Groter 

Een hotel aan de Amstel mag uitbreiden als het elders in de stad een hotel sluit. Dit kan door de ‘twee voor een’-regeling. 

CENTRUM – Twee hotels aan Amstel 105 tot en met 111 in stadsdeel Centrum worden één luxe hotel. De ontwikkelaar maakt hierbij gebruik van de ‘nieuw voor oud’regeling van de gemeente. Op de Plantage Muidergracht gaat budgethotel Barbacan dicht. Barbacan is met rond de €100 per kamer een vrij basic hotel. Wel heeft elke kamer een eigen badkamer en een televisie. Bij het hotel aan de Amstel worden woningen bijgetrokken, terwijl het hotel op de Plantage Muidergracht wordt omgebouwd tot negen woningen. Zo blijft de woningvoorraad op peil en komen er geen nieuwe hotelbedden bij in de stad. Volgens de gemeente komt er zelfs woonruimte bij. Er is in Amsterdam sprake van een hotelstop. Wel mogen er op plekken waarop al een hotelbestemming zat, nieuwe hotels komen. Dit is volgens de gemeente hier aan de orde. Wel zijn er met de eigenaar afspraken gemaakt over het minimale kwaliteitsniveau van het hotel.  

Zienswijzen
Er ligt tot en met 31 juli een ontwerpbesluit ter inzage. Buurbewoners kunnen zienswijzen indienen. Daarna gaat de gemeente die behandelen en beoordelen alvorens te beslissen over de aanvraag. Al eerder diende de projectontwikkelaar een aanvraag in voor uitbreiding van het hotel aan de Amstel.  

Back To Top
×Close search
Zoeken