skip to Main Content

Het Aviodome herrijst eind november

Het oude luchtvaartmuseum lag in zeecontainers te wachten op zijn nieuwe bestemming. Het iconische gebouw gaat over twee maanden weer open!

De iconische koepel van het voormalige luchtvaartmuseum van Schiphol lag jarenlang opgeslagen in containers, maar herrijst nu langs de A5 in Westpoort. Het wordt een conferentiecentrum met een plenaire zaal voor 1000 mensen. Daarnaast zijn er nog 16 kleinere ruimten voor bijvoorbeeld vergaderingen.

Het bedrijf zegt 100 procent circulair te zijn. Niet alleen het gebouw zelf, maar ook de bijbehorende ruimten zijn gemaakt van materialen als sloophout en tweedehands gips. Zelfs het behang zat ooit elders op de muur. Verder zijn de meubelen van gerecycled plastic en de bars gemaakt van de zeecontainers waarin het gebouw zat opgeslagen. Verder komt de meeste energie uit zonnepanelen en warmte-koude opslag.

De Dome is binnenkort af en dan organiseert exploitant Teka, een bedrijf uit Barneveld, een aantal try outs. Volgens de directeur zijn er voor 2019 al boekingen voor het congrescentrum. ,,We merken dat de aandacht voor circulariteit en duurzaamheid in Nederland groeit en dat bedrijven en organisaties dit laten meewegen in de keuze voor een eventlocatie.”

Op 1 december vanaf 11.00 kunnen bewoners zelf een kijkje komen nemen.

 

Back To Top
Zoeken