skip to Main Content

Stadsdeel West wil meer balans in het park

Het Westerpark is populair, onder bewoners, maar ook onder organisatoren van evenementen. Het stadsdeel wil de balans weer terugbrengen.

Tijdens grote evenementen als De Rollende Keukens, Milkshake of de kermis in het Westerpark, roeren omwonenden zich steeds vaker. De Festivals zouden te druk zijn en te veel lawaai maken. Bovendien zou het groen ook aangetast worden. Op zich mogen er volgens het zogenaamde locatieprofiel honderd evenementen per jaar worden gehouden in het park, maar dat vinden veel bewoners teveel.

Het stadsdeel is het met deze klagende omwonenden eigenlijk wel eens dat het te veel wordt met de drukte. Stadsdeelvoorzitter Melanie van der Horst schreef daarom een notitie over de druk op het park en wil met bewoners en ondernemers op kortetermijnmaatregelen nemen om een nieuwe balans te vinden. Daarbij wil het stadsdeel kijken er extra geld vrij kan komen voor het groenbeheer en toezicht.

Het stadsdeel neemt ook de programmering van evenementen onder de loep, net las de inzameling van afval, verkeer en parkeren en beheer en communicatie. Ook gaat West bekijken of er inderdaad sprake is van hinder van Stadspodium en Thuishaven in het Havengebied waar ook feesten worden gehouden die duidelijk hoorbaar zijn voor wie daar in de buurt woont.

Back To Top
Zoeken