skip to Main Content

Geluid verzamelen in Oud-West

Via een app en een sculptuur verzamelt het kunstenaarscollectief Soundtrack City de geluiden van Oud-West. En dat geeft een heel origineel resultaat.

Met een in de App Store of Google Play Store te downloaden app kunnen bewoners van Oud-West geluiden toevoegen aan het geluidssculptuur Sonic West, een creatie van Soundtrack City. Dit is een collectief dat door de hele stad geluiden verzamelt en geluidswandelingen organiseert.

Het idee is heel simpel. ,,Je neemt het specifieke geluid op met de app en vervolgens komt het bij ons op de server te staan. Met een pinnetje op de kaart kun je dan aangeven waar het geluid vandaan komt”, zegt Michiel Huijsmans van Soundtrack City. Soms gaan de geluidskunstenaars ook zelf op pad om op te nemen, bijvoorbeeld bij woonzorgcentrum De Klinker. Bewoners leveren niet alleen de bekende stadsgeluiden van trams en auto’s aan, maar ook spelende kinderen op een pleintje of wat iemand hoort als hij op zijn balkon zit. Er zit van alles bij. ,,Rode draad is wel dat de meesten genot en plezier beleven aan het wonen in de stad. Dat komt er tot nu toe echt uit naar voren.”

Het sculptuur staat in de OBA in De Hallen. Hier kunnen bezoekers de geluiden beluisteren en toevoegen. ,,Het heeft vooral een grote aantrekkingskracht op kinderen”, zegt Huijsmans. ,,Die voelen zich aangetrokken tot de kleuren en, uiteraard, de bekende schermen.

Vind de app in de Play of App Store via Sonic West om zelf geluiden op te nemen en af te spelen.

Back To Top
Zoeken