skip to Main Content

Halal-proof snoepen bij Kwekkeboom

Sommige ondernemers vinden zichzelf steeds opnieuw uit, zoals patisserie Kwekkeboom. Na een lange zoektocht vonden de bakkers de perfecte halal-gelatine voor hun gebak.

OOST – Om te vinden wat ze zochten, moesten de banketbakkers van Kwekkeboom ver over de grens kijken. Maar uiteindelijk vonden ze in Argentinië halal-gecertificeerde gelatine. Dit product is afkomstig van runderen en wordt geproduceerd volgens de daarvoor geldende Islamitische regels. Het Islamatic Centre Argentine ziet erop toe dat die regels worden nageleefd. De rundergelatine zit in gebak van Kwekkeboom, zoals bananensoezen en tompoucen, en in onder meer de bavarois- en chipolatataart – ook te koop zonder alcohol. Daarnaast zit de gelatine ook in hartigheden, waaronder de gefrituurde snacks. Kwekkeboom heeft niet alleen producten voor moslims, maar wil ook (meer) veganistische en lactosevrije opties in het assortiment opnemen.

Rundvleeskroketten

Gelatine is een eiwitproduct dat uit slachtafval van runderen en varkens wordt gehaald. In de keuken fungeert het ingrediënt als bindmiddel. Kwekkeboom werd in 1900 opgericht door Herman Kwekkeboom en is landelijk bekend om de rundvleeskroketten. Het Amsterdamse bedrijf heeft winkels in de hele stad, in Oost zit de bakker in de Linnaeusstraat.

Back To Top
Zoeken