skip to Main Content

Groente, direct van de boer voor stadspashouders!

Groente, Direct Van De Boer Voor Stadspashouders!

Ook in Zuidoost wordt geleverd door de stichting Boeren voor Buren. Stadspashouders met groene stip kunnen hier hun voordeel mee doen. Vers voor weinig!

ZUIDOOST – Sinds kort levert Boeren voor Buren ook in Zuidoost. Boeren voor Buren is een stichting zonder winstoogmerk die producten levert rechtstreeks van de boer aan Amsterdammers met een kleine portemonnee. Het gaat om prima producten die desondanks door supermarkten en andere bedrijven niet worden afgenomen omdat ze niet helemaal vlekkeloos zijn. Doordat de tussenhandel wegvalt, ontvangt de boer een redelijke prijs voor de producten. Ook de consument is goed af, want die heeft voor een lage prijs gezond en lokaal het voedsel. Maar let op: het groente en fruit is bestemd voor Zuidoosters met een stadspas met groene stip. De pakketten in Zuidoost komen uit de Flevopolder en worden uitgegeven in het Boeninhuis, Barbusselaan 114 in Venserpolder.

Tienduizend
De ambitie voor Boeren voor Buren voor de korte termijn is doorgroeien naar minimaal 1.800 Amsterdamse klanten, die wekelijks producten ontvangen via Boeren voor Buren. Uiteindelijk moeten dit meer dan tienduizend huishoudens in de omgeving van Amsterdam worden. Wat dat laatste betreft zijn ze al goed bezig, onlangs is ook een afhaallocatie in Almere geopend. Op dit moment heeft Boeren voor Buren naast de locaties in Almere en Zuidoost, nog drie afhaallocaties. Eén in Noord en twee in Nieuw-West. Meer informatie over het initiatief op boerenvoorburen.nl.

(Foto: Flickr / TijsB)
Back To Top
×Close search
Zoeken