skip to Main Content

Groene ‘golf’ in Zuidoost  

Ook in Zuidoost duikt het ene na het andere milieuvriendelijke project op. Heb jij behoefte aan meer achtergrondinformatie? Mis deze evenementen dan niet!  
 
ZUIDOOST– Op 14 mei van 15.00 tot 17.00 uur wordt in het stadsdeelkantoor aan het Anton de Komplein 150 het symposium ‘Sociale Duurzaamheid’ gehouden. Op de bijeenkomst presenteert het Stadsdeel zijn visie op duurzaamheid in 2040 en komen groene ontwikkelingen in de buurt aan bod. Het Stadsdeel wil voorkomen dat bij de overgang naar schonere energie de gebruikers hogere woonlasten gaan betalen. Daarnaast wil het de energietransitie aangrijpen om meer banen te creërenWie erbij wil zijn, kan zich tot 13 mei aanmelden via SDS14mei@amsterdam.nlHet symposium over sociale duurzaamheid vormt de aftrap voor het duurzaamheidsfestival dat wordt gehouden op 14, 15 en 16 mei. Er is dan in het stadsdeelkantoor een informatiemarkt over groene initiatieven in Zuidoost. Ook zijn er demonstraties elektrisch koken en geven energiecoaches gratis adviezen. Zie voor het programma: zo-duurzaam.nl. 
 
Europa in de Bijlmer 
Als opwarmer voor de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei vindt op 15 mei het evenement ‘Europa in de Bijlmer’ plaats. Schrijver en oud-D66-politicus Jan Terlouw praat die dag met Europarlementariër Raoul Broucke over klimaat, milieu & duurzaamheid. Ook zijn er presentaties van groene initiatieven en projecten in Zuidoost, zoals Bloei & Groei en RecyQ. Het event start om 17.00 uur met de vertoning van de documentaire Vrouwen van Venserpolder in het Oscam Art Café aan de Bijlmerdreef 1289. 

Back To Top
Zoeken