skip to Main Content

Speciale status honinggraatflats  

De resterende zes Bijlmerflats, de bekende honingraatflats, worden vrijwel zeker beschermd stadsgezicht. Het college van B&W adviseert de gemeenteraad daar ook mee in te stemmen. 

ZUIDOOST – Net als het college van B&W is ook het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost positief over de plannen om de overgebleven Bijlmerflats aan te wijzen als beschermd stadsgezicht. Ook de afdeling Monumenten en Archeologie van de gemeente is positief na eigen onderzoek. Het advies van het college wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad waarna het besluit definitief wordt. In het advies noemt het college elementen die het beschermen waard zijn, zoals de hoge metrobaan, het groen bij de flats en de oorspronkelijke fiets- en voetgangersbruggen. Uiteraard worden de flats zelf ook genoemd: Gooioord, GroeneveenGrubbehoeveKikkestein, Kleiburg en Kruitberg. Om conservering van het gebied mogelijk te maken, komt er een nieuw bestemmingsplanEr verandert verder weinig, op één ding na 

Met winkeltjes 

In de plinten van alle flats, de begane grond, worden ‘gemengde functies’ toegestaan. Dat houdt in dat er bedrijfjes en winkeltjes in mogen komen. Het idee om de overgebleven Bijlmerflats aan te wijzen als beschermd stadsgezicht is niet nieuw. De gemeente overwoog dit vorig jaar al, maar nu krijgt het vorm. 
 

Back To Top
Zoeken