skip to Main Content

Geluk in de Jan Eef

Geluk In De Jan Eef

In de Jan Eef komen er steeds meer aantrekkelijke winkeltjes bij. De nieuwste heet Lykke.

WEST – De Jan Evertsenstraat blijft aantrekkelijk voor hippe winkeltjes. Na Pieter en Tosch en Things I Like, Things I Love, is ook Lykke hier neergestreken. De winkel heeft ook een filiaal in de Jordaan in de Eerste Boomdwarsstraat. Voor de tweede winkel kozen de eigenaren voor de Jan Eef, omdat ze daar een grotere winkel konden openen. In het pand aan de zuidkant van de straat, zat eerst een makelaarskantoor. Dat is verhuisd naar de Hoofdweg. Hiermee heeft ook deze kant van de Jan Eef een cadeau- en designwinkel. Het wordt de moeite waard voor liefhebbers van design en hebbedingetjes af te reizen naar het winkelgebied.

Lokale kunstenaars
In de nieuwe, grote winkel is er meer ruimte voor kunst en herenkleding. Maar de winkel verkoopt vooral snuisterijen zoals sieraden en lederwaren waaronder portemonnees en tassen. Daarnaast zijn er ook zeepjes en mode verkrijgbaar. De producten hebben met elkaar gemeen dat ze afkomstig zijn van lokale kunstenaars en ontwerpers.

Geluk
Lykke betekent ‘geluk’ in het Deens en Fins. Kopers kunnen dat ‘geluk’ kopen met de aanschaf van kettingen van megakralen, colliers met edelstenen, een kwartet bestaande uit afbeeldingen van vulva’s en een stempelkit bestaande uit Amsterdamse geveltjes. Leuk ook voor de toeristen dus.

Back To Top
×Close search
Zoeken