skip to Main Content

West handhaaft op uitstallingen

West Handhaaft Op Uitstallingen

De stoep is van iedereen en dus gaan handhavers de straat op om te controleren of winkeliers hun waren wel volgens de regels buiten zetten.

WEST – Handhavers controleren of winkeliers hun waar wel volgens de regels buiten zetten. Daarbij besteden ze speciale aandacht aan het toegankelijk houden van de winkelstraten voor slechtzienden, mensen in een rolstoel en ouders met kinderwagens. De handhavers instrueren winkeliers, filiaalhouders en personeel ook dat ze hun klanten er op moeten attenderen op dat ze hun fietsen en scooters niet op de stoep parkeren. ,,Het afgelopen jaar heeft de gemeente onder meer bij De Hallen extra fietsparkeervoorzieningen gerealiseerd”, zo schrijft de gemeente in een handhavingsbrief. Winkeliers kunnen hun klanten daarop dus wijzen.

Geen overlast
In West mogen winkeliers voorwerpen en stoffen neerzetten die behoren tot het reguliere assortiment van de winkel. Een vrieskist, speeltoestel of kippengrip mag ook buiten staan. Daarbij mogen ze ook reclame- of prijsaanduidingsborden neerzetten, mits die maximaal één meter breed en één meter hoog zijn. Een gevelbankje mag eveneens. Uitstallingen zijn alleen toegestaan als ze voor de eigen winkelpui staan en voldoende ruimte overlaten voor passanten. Alles wat op de stoep staat, moet weggehaald worden na sluitingstijd en mag geen overlast veroorzaken. Ook mag de uitstalling niet aan de gevel vastgezet worden.

Waslijst aan regels
Winkeliers hoeven geen vergunning te hebben voor een uitstalling. Ook hoeven ze geen precariobelasting te betalen als ze iets buiten zetten. Dit is in 2016 afgeschaft. Wel heeft West een enorme waslijst aan regels voor ondernemers voor het uitstallen van waar. Te vinden op de website van de gemeente. Typ in: ‘Heb ik een vergunning nodig voor een winkeluitstalling?’

Back To Top
×Close search
Zoeken