skip to Main Content

Geen souvenirs op Blauwburgwal

De diversiteit in het winkelaanbod in Centrum wordt bedreigd. Om verdere verschraling van het winkelaanbod tegen te gaan, moet een souvenirwinkel op de Blauwburgwal zijn deuren sluiten.

CENTRUM – De gemeente heeft een souvenirshop aan de Blauwburgwal gesloten. De verkoop van souvenirs op deze locatie is in strijd met het bestemmingsplan Westelijke Binnenstad, zo vindt ook de Raad van State. De gemeente had de uitbater van de souvenirshop in 2017 al een reprimande gegeven en wilde dat hij zou stoppen met de verkoop van Amsterdam-parafernalia. Daar was de uitbater het niet mee eens en hij ging in beroep. Uiteindelijk heeft de Raad van State zijn bezwaren ongegrond verklaard. Dit betekent dat de uitbater niet langer op deze plek souvenirs mag verkopen. Als hij dat wel blijft doen, moet hij een dwangsom betalen.

In strijd met…
De gemeente vindt dat de verschraling van het winkel- en dienstenaanbod in de binnenstad moet worden tegengegaan en handhaaft op het moment dan ook streng tegen souvenirwinkels die handelen in strijd met het bestemmingsplan. Een aantal weken geleden is ook een tabakswinkel in Centrum de wacht aangezegd na een procedure bij de rechtbank. Ook deze verkocht in zijn zaak te veel souvenirs.

Back To Top
Zoeken