skip to Main Content

Festival We Make The City in Zuidoost 

Het stedelijke innovatiefestival We Make The City komt naar Zuidoost. Vooral Kraaiennest staat volop in de belangstelling. 

ZUIDOOST – We Make The City wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. De kernvraag tijdens dit innovatiefestival van 17 tot en met 23 juni is: hoe maken we steden (en de regio daaromheen) beter voor álle bewoners? Hoe laten we alle stedelingen mee profiteren van de bloeiende economie? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen woonruimte, werk en goed onderwijs heeft in de stad van de toekomst? Een week lang gaan bewoners met onder anderen beleidsmakers, wetenschappers en kunstenaars, uit binnen- en buitenland, daarover met elkaar in gesprek en proberen zij oplossingen aan te dragen. Het programma is verspreid over de stad en omvat lezingen, debatten en stadsexpedities. 

Gentrificatie
Gedurende de hele week heeft de festivalorganisatie de handen ineengeslagen met buurtcommunity Hart voor de K-Buurt. In De Bonte Kraai werken buurtbewoners en -ondernemers samen met internationale experts aan concrete oplossingen voor urgente stedelijke vraagstukken, zoals veiligheid, stijgende woningprijzen en gentrificatie. Verder is er een interactieve installatie in garage Kempering en een debat over het recht op betaalbare huisvesting in het Bijlmer Parktheater. Op 18 juni kun je je door experts laten bijpraten over de ontwikkelingen in Zuidoost. Zie voor het volledige programma: wemakethe.city. 

Back To Top
Zoeken