skip to Main Content

De lieveling van Heesterveld 

De Lieveling Van Heesterveld 

In de afgelopen vijf jaar is Oma Ietje uitgegroeid tot dé huiskamer van Heesterveld en ver daarbuiten. Eerst kon je er alleen overdag terecht, maar inmiddels kun je er ook borrelen en dineren.  
 
ZUIDOOST – Studenten zitten er achter hun laptop en zakenmensen komen er om te vergaderen of te lunchen. Oma Ietje op Heesterveld is een plek waar veel verschillende soorten mensen zich thuis voelen. In vijf jaar is de zaak dan ook uitgegroeid tot een niet meer weg te denken ontmoetingsplek voor de buurt en de rest van Zuidoost. Je kon er altijd al terecht voor een ontbijt, lunch of een drankje. Maar na een verbouwing is Oma Ietje sinds enkele weken ook van woensdag- tot en met zaterdagavond open voor borrel en diner.  
 
Rendangkroketjes 
Bij Oma Ietje komen alle smaken van de wereld op de kaart terug. Je vindt er bijvoorbeeld Thaise gehaktballetjes met gember-limoendip, rendangkroketjes en een frietje bulgogi beefstew, een Koreaans vleesgerecht. Naast vlees- en visgerechten zijn er ook vegetarische schotels, zoals een curry van zoete aardappel met voorjaarsgroenten, kruidensla en jasmijnrijst. Voor studenten is het elke woensdag Wicked Burgerday. Voor €12,50 kunnen ze dan een (vegetarische) hamburger met Franse frietjes en een salade bestellen.  
 
Lokale ingrediënten 
Ook buiten Zuidoost is de zaak bekend. De culinaire site De Buik van Amsterdam noemde Oma Ietje onlangs een ‘aanrader buiten het centrum’ en prees ‘de kleurrijke gerechten vol smaak’. Sinds een jaar heeft de zaak twee nieuwe eigenaren Xander en Bas. De laatste vertelde aan een verslaggever van ‘De Buik’ dat ze graag werken met lokale ingrediënten, zoals de honing van een imker uit de buurt, en dat het menu de diversiteit uit de wijk vertegenwoordigt. Ook vertelde hij dat na de verbouwing van de keuken en bar, de volgende stap het aanpakken van het terras is. Hij denkt erover om honderden lampjes aan te brengen. Of dat ook echt gaat gebeuren? We gaan het zien! 

Back To Top
×Close search
Zoeken