skip to Main Content

Nieuwe ‘groene’ opleiding ROC Zuidoost

Nieuwe ‘groene’ Opleiding ROC Zuidoost

Tijdens het symposium Sociale Duurzaamheid dat onlangs voor de eerste keer in Zuidoost werd gehouden, zijn veelbelovende afspraken gemaakt.  

ZUIDOOST – Ons stadsdeel krijgt voor het eerst een technische mbo-opleiding die zich richt op de energietransitie. De opleiding wordt gegeven door het ROC van Amsterdam en start waarschijnlijk augustus dit jaar. Dit werd medio mei afgesproken tijdens het eerste symposium Sociale Duurzaamheid in Zuidoost. Volgens de website Zuidoost.nl zijn er nog meer resultaten geboekt. Zo krijgt Zuidoost, als eerste stadsdeel, een CO2-Force. Dit is een stichting waarin bewoners, bedrijven en gemeente Amsterdam de energietransitie gaan versnellen. Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van het stadsdeel, is tevreden. ,,We hebben met zijn allen de opgave om beter voor onze planeet te zorgen. Daarom ben ik ook zo blij met de stappen die we nu zetten. Insteek is dat inwoners niet meer gaan betalen voor de energienota en dat de energietransitie banen gaan opleveren voor onze inwoners. Daar hebben we nu een impuls aan gegeven. Super. De nieuwe opleiding is namelijk ook bedoeld voor werkzoekenden, die na afronden kans maken op een baan in Zuidoost.” 

Energie Scholenchallenge
Ook komt er een ‘Energie Scholenchallenge bestemd voor alle 29 basisscholen in ZuidoostDeelnemende scholen houden hun gas- en elektriciteitsrekening en meterstanden goed bij en proberen besparingen door te voeren. Hun ‘scores’ zijn te zien op een bord in de school, op een website en sociale media.

Back To Top
×Close search
Zoeken