skip to Main Content

Eerste Ajax Winterfestival 

Het lijkt ver weg, maar voordat je het weet is het 22 december en begint het Ajax Winterfestival in de Johan Cruijff Arena. 

ZUIDOOST – Tijdens de eerste editie van het Ajax Winterfestival is de voorpremière van de documentaire De Patatgeneratie. Leo Beenhakker gebruikte deze term in 1990 om de in zijn ogen verwende spelers bij Ajax te beschrijven. ‘Don Leo’ doelde op spelers als Seedorf, Davids, Kluivert, Reiziger, Winter en de De Boertjes. Ronald de Boer is een van de oud-Ajacieden die zich laat interviewen naar aanleiding van deze documentaire. Liefhebbers kunnen ook kijken naar twee andere documentaires: één over Johan Cruijff en één over Sjaak Swart. Swart is aanwezig om de beelden uit Sjakie, een leven lang Ajacied, van commentaar te voorzien. Bovendien signeert ‘Mister Ajax’ ook zijn carrièreboek Sjaak Swart 80.

Rondleiding
Met een ticket voor het festival kun je al deze documentaires zien. Daarnaast heb je recht op toegang tot de Gallery of Fame en een self guided tour door de ArenA. In de Gallery of Fame zie je de belangrijkste prijzen van de club. Je gaat terug in de geschiedenis en kijkt vooruit naar de toekomst. Tijdens de rondleiding kom je op plekken die normaal alleen toegankelijk zijn voor de spelers en trainers. Het festival vindt plaats in het hoofdgebouw van de ArenA en is te bezoeken van 11:30 tot 18:00 uur. Tickets: €24,95 per stuk. 

Beeld: Martin Alberts

Back To Top
Zoeken