skip to Main Content

Buiten ‘Fortnite’ spelen

Volgens sommigen gamen hinderen (te) veel en zouden ze meer naar buiten moeten. Maar moet je nog kiezen als je de coolste computergame gewoon buiten kunt spelen?

WEST – Computergame Fortnite heeft talloze fans. Kinderen spelen het spel het liefst achter de televisie op de bank. Maar dat betekent dan wel dat ze erg weinig beweging krijgen. Daar heeft West Beweegt iets op bedacht. Op meerdere pleinen in het stadsdeel gaat West Beweegt Fortnite Real Life spelen met de kinderen. Hoofdingrediënt van het spel zijn de bogen en pijlen met kussentjes. Zo kunnen ze het spel in het echt spelen en dus hun eigen ‘squads’ samenstellen, met wie ze de strijd kunnen aangaan. Op deze manier probeert West Beweegt in te spelen op een speltrend die de kinderen normaal thuis achter het computerscherm houdt. Het spel wordt elke week gespeeld. Op vrijdag 12 april spelen ze het ook op de Koningsspelen, dat is het scholentoernooi dat elk jaar wordt georganiseerd in aanloop naar Koningsdag. Dit jaar zijn de Koningsspelen vroeg, vanwege de vroege start van de Meivakantie. Die begint op 19 april, in verband met Pasen.

Hockey

Een andere activiteit van West Beweegt is Urban Hockey. Dat spelen de kinderen op woensdagmiddag op het Columbusplein. Net als bij voetbal op pleintjes, kunnen er ook met hockey allerlei trucjes met de bal worden uitgevoerd, zoals challenges, battles en parcoursen. Alles uiteraard met stick en bal. De deelname is gratis, sticks en ballen zijn aanwezig.

Back To Top
Zoeken