skip to Main Content

De kracht van een ‘innige buurtrelatie’

In Noord wordt een kerk getransformeerd tot hotel. Dat was in Oost ook het plan, maar daar zette de rechter een streep door de hotelvergunning. Waarom verliep het in Noord wél voorspoedig?

OOST – Dit najaar opent budgethotel Bunk zijn deuren in Sint-Ritakerk in Noord. Terwijl aan die kant van het IJ Bunk wordt afgetimmerd, zijn de plannen om van de Christus Koningkerk in Oost een hotel te maken vooralsnog geblokkeerd. De rechter vernietigde de vergunning die de gemeente had verleend. De gemeente moet de aanvraag nu opnieuw beoordelen, maar dan wel op basis van de nieuwe, strengere regels. Omwonenden, die vreesden voor de aantasting van hun leefklimaat, zijn blij dat de rechter in hun voordeel geeft beslist.

Stencils
In Noord had het ook mis kunnen gaan, beaamt Robin Hagedoorn van Bunk in Het Parool. ,,Maar wij hadden de buurt mee. Niemand heeft bezwaar gemaakt. Nou ja, eentje: iemand die een kilometer verder aan het IJ woonde.” Het resultaat, vermoedt hij, van een ‘innige buurtrelatie’. ,,We zijn eerst met de wijk gaan praten, ver voor alle vergunningen rondkwamen. We hebben ouderwets stencils in de bus gegooid, huis aan huis bereik je mensen.” Bunk is ook bezig om wat te doen met de vele ideeën van de bewoners. ,,De buurt is 25 jaar niet in de kerk geweest, nu zijn ze welkom.”

 

Back To Top
Zoeken