skip to Main Content

De dirigent aan het werk!

Beleef de wisselwerking tussen dirigent, orkest en solisten tijdens een openbare repetitie in de NedPhO-Koepel. Donderdagmiddag 29 november zijn buurtbewoners welkom bij het Nederlands Kamerorkest aan het Obiplein.

 

OOST – Bij een klassiek concert spelen musici doorgaans keurig in het zwart gekleed en geeft het orkest een vlekkeloos concert. Dat is bij een repetitie anders: musici komen in hun dagelijkse kloffie en de dirigent slaat regelmatig af. Vindt u het leuk om dat eens mee te maken? Dat kan midden in Oost, in de NedPhO-koepel aan het Obiplein 4. Dit is het thuis van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Eén keer in de maand mogen buurtbewoners komen kijken en luisteren naar een repetitie. Donderdag 29 november repeteert het Nederlands Kamerorkest onder leiding van dirigent en violist Gordan Nikolić op een programma dat in januari 2019 wordt gespeeld in de Philharmonie in Haarlem en het Amsterdamse Concertgebouw. De dirigent staat niet voor het orkest maar zit er midden in, als concertmeester. Dat maakt een repetitie bijzonder.

 

Ongedwongen sfeer

Op het programma staan de Simple Symphony van Britten en ook Phaedra van dezelfde componsit. Van Beethoven wordt een bewerking voor strijkorkest gespeeld van het Strijkkwartet nr. 14, opus 131. Het orkest repeteert donderdagmiddag een deel van het programma. In een ongedwongen sfeer is dit voor het orkest een goede voorbereiding op de concerten. De repetitie begint aanstaande donderdag om 12.00 uur en duurt ongeveer een uur. Een kaartje kost 2,50 euro.

Back To Top
Zoeken