skip to Main Content

Buiten Juf onderwijst over groente

Zit je kind veel achter het beeldscherm? De zintuigelijke workshops voor kinderen in de Zintuigentuin van de Buiten Juf laten zien dat het buiten in de natuur óók superleuk is.

 

OOST – De Zintuigentuin wordt gehouden bij House of Watt in de James Wattstraat 73. Hier gaat de Buiten Juf met kinderen van diverse leeftijden buiten op ontdekking. Samen leren zij meer over de natuur, hun lichaam en elkaar, om weer meer met elkaar in de buurt te gaan spelen. De workshops zijn laagdrempelig en op een speelse manier gaan de kinderen aan de slag. Suus van der Griend, de Buiten Juf, is sociaal pedagoog. Zij deed onderzoek naar buitenspelen door kinderen in de stad. Daaruit bleek dat veel kinderen niet of slechts één keer in de week buitenspelen. Daarop ontwikkelde zij workshops met een speels buitenprogramma. Thema’s zijn per seizoen verschillend.  Zondag 2 december gaat het over seizoengroenten. De kinderen leren meer over de groenten die bij het seizoen passen en doen ook spelletjes.

 

Limonade

De workshops zijn bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Er worden drie workshops achter elkaar gegeven, om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. In elke groep is plaats voor tien kinderen. De kosten zijn 8 euro inclusief limonade. Aanmelden via hello@houseofwatt.nl

Back To Top
Zoeken