skip to Main Content

Dansen tegen de eenzaamheid

Mensen leren kennen en meer samenhang in de wijk creëren via dans. Dat is het speerpunt van Stichting Dance Connects. Dansseizoen Zuidoost wordt binnenkort feestelijk afgesloten.

 

ZUIDOOST – Stichting Dance Connects organiseert in Zuidoost danslessen voor mensen van zestig jaar en ouder. Zo werden in zorgcentrum Eben Haëzer in Gein de afgelopen tijd onder meer Slow Flow-lessen gegeven, een moderne dans die ook zittend kan worden uitgevoerd. Dance Connects zet zich in voor danseducatie en danscreatie vóór en mét zestigplussers. Door middel van workshops, lessen, projecten, voorstellingen en evenementen werkt de stichting aan het bereikbaar en toegankelijk maken van deze kunstvorm voor een breed publiek. Volgens de stichting is dans een krachtig middel om verbinding te creëren tussen mensen. Via dans zet de stichting zich in voor participatie, sociale cohesie en welzijnsbevordering van mensen die door fysieke, psychosociale of financiële redenen meestal niet in aanraking komen met dans.

 

Afsluiting
Op 11 december sluit Dance Connects het dansseizoen van 2018 af met Club Dans, editie Zuidoost. Bij woonzorgcentrum Eben Haëzer wordt live muziek gemaakt en is iedereen (gratis) welkom vanaf 14.00 uur om te kijken naar optredens of nieuwe moves leren.

 

Foto’s: Kim Doeleman

Back To Top
Zoeken