skip to Main Content

Bird Brewery vliegt naar Diemerbos

De Amsterdamse brouwerij Bird Brewery wil een proeflokaal openen in het Diemerbos. Via een inzamelingsactie komt deze droom nu heel dichtbij.

 

ZUIDOOST – Bird Brewery is een succesvolle Amsterdamse microbrouwerij die met zijn bieren al meer dan twintig prijzen wist binnen te slepen, in binnen- en buitenland. Staatsbosbeheer schreef begin dit jaar een pitch uit voor horecaondernemers om een zaak te openen in het Diemerbos. De jonge brouwers waren het meest overtuigend. Via een online inzamelingsactie hopen oprichters Ralph van Bemmel en Rik van den Berg midden in het Diemerbos ‘House of Bird‘ te kunnen openen. Een proeflokaal waar mensen behalve van speciaalbier ook kunnen genieten van de natuur en duurzaam eten. Via deze crowd-funding heeft de brouwerij al meer dan de helft van het streefbedrag voor het proeflokaal opgehaald. Bijna 230 mensen investeerden gezamenlijk al bijna drie ton. In de aankomende periode hopen de brouwers het streefbedrag van vijfhonderdduizend euro op te halen om hun droom waar te maken. De jonge ondernemers beloven hun investeerders effectief jaarrendement van 4,9 procent en een aantal bijzondere extra’s.

 

Op schema
De campagne vliegt na ruim een maand voorbij de vijftig procent van het streefbedrag. ,,We liggen op schema,’’ aldus Van Bemmel. ,,Het is super om te zien dat we nu 230 ambassadeurs voor onze brouwerij hebben rondlopen. Als zij allemaal één iemand vinden die hetzelfde investeert, dan zijn we er!’’

 

Informatie over de inzameling: crowdaboutnow.nl/campagnes/houseofbird.

 

Back To Top
Zoeken