skip to Main Content

‘Broodje Love’ voor het Leger des Heils

‘Broodje Love’ Voor Het Leger Des Heils

Met de actie ‘Broodje Love’ wilde MC Lost van het SoulTrash Collectief iets terugdoen voor de buurt. Eind maart worden er verse broodjes naar het Leger des Heils gebracht…

ZUIDOOST – Hiphopcollectief SoulTrash, Chef-kok Mekyle Pocornie beter bekend als Chef Mekyle, ontmoetingsplek LOLA BAE en stichting Re-Boost houden een bijzondere inzamelingsactie. Het idee is om eind maart broodjes langs te brengen bij het Leger des Heils in Kraaiennest. De broodjes worden klaargemaakt door Chef Mekyle en stichting Re-Boost. Deze stichting helpt deelnemers vertrouwen in zichzelf terug te vinden. Chef Mekyle is chef-kok van beroep. De broodjes komen in twee varianten: met vlees en veganistisch. De actie is zeer toepasselijk getiteld: ‘Broodje Love’.

Grap

Op het moment van schrijven was er al €1.600 ingezameld. Hoe het er nu voorstaat kun je vinden via: http://bit.ly/BroodjeLove. De actie begon overigens als grap. Als mensen of organisaties aan leden van hiphopcollectief SoulTrash vroegen om gratis op te treden, luidde hun antwoord steevast: ,,Voor een broodje love zeker”. SoulTrash is een hiphopcollectief dat rapt over het leven in Zuidoost. MC Lost, onderdeel van SoulTrash, liet over het initiatief weten: ,,Het leek me gewoon tof om een keer iets terug te doen voor de buurt die mij heeft grootgebracht.” Ook de coronatijd laat MC Lost niet koud, hij vertelt: ,,Het is nu meer dan ooit tijd om iets voor een ander te doen.”

Gelijknamige track

MC Lost en consorten bedachten de actie rondom de gelijknamige track. Deze is via mclost.bandcamp.com te kopen voor €2. ‘Broodje Love’ is op 26 februari gereleased en geproduceerd door StatikMusic. Alle winsten van het nummer gaan naar het Leger des Heils.

(Foto: Constance Captures)
Back To Top
×Close search
Zoeken