skip to Main Content

Containerboog heeft nieuwe boodschap

Containerboog Heeft Nieuwe Boodschap

De containerboog op de NDSM-werf wordt onder handen genomen. De boodschap luidt: ‘Be kind’, naar wijlen burgemeester Eberhard van der Laan.

NOORD – De containterboog op de NDSM-werf heeft een nieuw jasje gekregen! Illustrator Sue Doeksen en grafisch ontwerper Jord Noorbeek zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de iconische boog. De uitspraak van de in 2017 overleden Eberhard van der Laan ‘Wees lief voor elkaar’ was één van de inspiratiebronnen voor het nieuwe ontwerp. In de boog zijn de woorden ‘Be kind’ verborgen. ,,We hebben vanuit geometrische vormen nieuwe letters gemaakt, waardoor je de woorden pas ziet op de foto als je weer thuis bent”, leggen de ontwerpers uit. De curator van stichting NDSM-werf, Petra Heck, vindt het de juiste keuze: ,,Juist in deze noodgedwongen individualistische tijd is de boodschap van Van der Laan opnieuw van belang: wees lief, voor anderen en voor jezelf”. Ook komt de veelzijdigheid van de werf terug in de achterkant, zowel een abstracte wijze uil als een hofnar zijn er zichtbaar. Volgens de ontwerpers is er gezocht naar een rustig en abstract beeld dat in contrast staat met de graffiti op het terrein.

Minder levendig

Door het ontbreken van festivals is de NDSM-werf minder levendig dan ooit, daarom zoekt de curator naar meer artistieke interventies. Dat uit zich bijvoorbeeld in deze boog.

(Foto: Citynieuws / Jardo Louw)
Back To Top
×Close search
Zoeken