skip to Main Content

Werkzaamheden SPOT gestart!

Werkzaamheden SPOT Gestart!

De bouw van bijna elfhonderd nieuwe woningen én ruimte voor commerciële doeleinden is gestart! De buurt gaat SPOT heten. De werkzaamheden zorgen wel voor enige overlast…

ZUIDOOST – De werkzaamheden tussen de Hogehilweg, metrostation Bullewijk en de Hondsrugweg zijn begonnen! Er verrijst hier een nieuwe buurt, met de naam SPOT. Er komen woontorens, appartementsgebouwen, pleinen, commerciële voorzieningen en ook veel groen. De eerste stap die wordt gezet, is het slopen van de bestaande gebouwen aan de Hogehilweg 13 en 15. Vanaf mei wordt er van de grond af aan weer opgebouwd. Naast de bouw- en geluidsoverlast, brengt het project voor voetgangers nog een ongemak met zich mee. Voor hun veiligheid is besloten het voetpad bij de gebouwen tijdelijk af te sluiten. De omleiding wordt aangegeven met de gebruikelijke gele borden. Ook kan het zijn dat er soms kortdurende afzettingen zijn. In dat geval zullen verkeersregelaars alles in goede banen leiden. De oplevering van de wijk geschiedt stapsgewijs. De laatste woningen worden in 2023 opgeleverd.

Elfhonderd woningen

In SPOT komen bijna elfhonderd woningen. Van deze woningen zijn 110 sociale huurwoningen, zeshonderd middeldure woningen en 380 duurdere woningen. De middeldure en duurdere woningen zijn niet louter huur, er wordt ook koop aangeboden. In Amstel III, waar dit project ook onder valt, worden tot 2027 ongeveer vijfduizend nieuwe woningen bijgebouwd. Na 2027 kunnen er nog eens tienduizend bijkomen.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam)
Back To Top
×Close search
Zoeken