skip to Main Content

Literaire avond Bijlmer Boekt!

Het succes van Wees Onzichtbaar, het boek waarin Murat Isik zijn jeugd in de Bijlmer beschrijft, bewijst wéér dat Zuidoost en literatuur goed matchen. Op 18 december wordt die mix gevierd in ons theater.

ZUIDOOST – Op dinsdag 18 december is er weer een Bijlmer Boekt! In het Bijlmer Parktheater aan het Anton de Komplein, van 20.00 tot 23.00 uur, smelten literatuur, theater, cabaret, zang en muziek samen tot een avondvullend programma. Via de verhalen van gevestigde namen en opkomende talenten ontmoeten verschillenden werelden elkaar. De muzikale omlijsting is die avond in handen van gitarist en componist Andro Biswane. Schrijfster Christine Otten, de bedenker van Bijlmer Boekt!, fungeert als presentatrice en kondigt onder anderen cabaretiers Johan Fretz en Glodi Lugungu aan. Fretz debuteerde met het pamflet Hart voor de Kunst en trok door het land met zijn muzikale cabaretgroep De Gebroeders Fretz. Momenteel werkt hij aan Onder de Paramariboboom, zijn tweede roman. Lugungu vluchtte als kind uit de Democratische Republiek Congo en groeide op in Noord-Brabant. Hij wilde voetballer worden, maar door de grappige verhalen die hij vertelde na afloop van de training, groeide zijn reputatie als comedian. Inmiddels is hij lid van Comedytrain, het bekende Amsterdamse gezelschap van stand-upcomedians.

Kaseko
Dichter en performer Dean Bowen is er deze avond ook bij. Bowen publiceerde onder meer in het digitale tijdschrift Hard//hoofd en won in 2015 de Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie. Ook was hij een van de genomineerden voor de C. Buddingh-prijs 2018. Minstens zo bijzonder is Carolina Mout. In haar theaterconcert wisselen zij en haar band muzieksoorten als kaseko af met humoristische conferences. Bijlmer Boekt! is in 2012 ontstaan uit een samenwerking tussen literaire stichting SLAA, Otten en het Bijlmer Parktheater. Tickets à €13,50. Zie: bijlmerparktheater.nl.

 

[BIJSCHRIFT]

Ook dit jaar is gitarist Andro Biswane weer van de partij

[CREDITS] Beeld: Jean van Lingen

Back To Top
Zoeken