skip to Main Content

Bar Ramona nieuwe lieveling van West 

Het bekende horeca-trio De Drie Wijzen uit Oost heeft onlangs in de De Clerqstraat Bar Ramona geopend. 

In de aankondiging noemen ze het zelf ‘een stoere horeca-tante waar je de hele dag terecht kunt. Knus, bourgondisch maar wel met vlammend rode nagels. Zo’n griet die van een motor afstapt en haar haren uitschudt – alle mannen willen haar hebben en vrouwen willen haar zijn’. 

The Hulk
Deze stoere ‘chick’ zit in het pand waar The Fat Pie eerder eten serveerde dat mierzoet was: het bleek geen succes. Bar Ramona is veelbelovender, denken foodwatchers uit West. Zo kunnen gasten er ontbijten met verantwoord ‘vogelvoer’ zoals chiazaad, maar er zijn ook wentelteefjes van suikerbrood. Ook niet verantwoord, maar wel lekker zijn de M&M’s en Oreoshakes, of The Hulk: een smoothie van avocado, mango, spinazie, appel, broccoli, tarwegras, gerstegras en spirulina. Minder gezond, maar heel lekker zijn de brunches: een mix & match van een gebakken ei, overnight oatseen wentelteefje en merguezworstje. 

Hemelse modder
De gasten kunnen e‘s avonds terecht voor een verfijnd driegangenmenu (oesters, sliptongetjes, kazen van Kef), het ruigere werk (Koreaanse kippenvleugels, spareribs, hemelse modder=chocolade dessert) en voor een voor-altijd-honger-maar-wel-reteslankmenu (gestoomde edamameboontjes, geroosterde bloemkool en aardbeien). Verder is de saté in bananenblad ook niet te versmaden. Behalve het eten wordt ook het interieur bejubeld door vakblad Misset Horeca: het zou een ‘levendige, authentieke’ ruimte zijn. Deze bruisende plek is ontworpen door Studio Modijefsky 

Back To Top
Zoeken