skip to Main Content

Ouders steken stokje voor prijsverhoging  

Ouders Steken stokje Voor prijsverhoging  

Het kinderdagverblijf Mijn Blokje wilde het uurtarief verhogen. Ouders maakten bezwaar en eisten cijfers en argumenten. Tot die tijd geldt het oude tarief. 

Het is ouders uit West gelukt om de tariefsverhoging voor een kinderdagverblijf in West tegen te houden. Mijn Blokje wilde de uurprijs voor de opvang vanaf 1 januari verhogen naar €8,59. Dat is hoger dan de adviesprijs van €8,02 van de overheid, waarover ouders volledige kinderopvangtoeslag krijgen. Over de resterende 57 cent zouden ze dus geen vergoeding krijgen. Dat zou voor veel ouders een flinke verhoging van de kosten van de kinderopvang betekenen. 

Betere redenen
De oudercommissie van de vestiging op de Baarsjes weg, op de hoek, vlakbij het Surinameplein, maakte bezwaar tegen de verhoging. De eigenaar zou echter niet meebewegen en beargumenteren waarom de prijs omhoog zou moeten, aldus de ouders die naar de Geschillencommissie Kinderopvang stapten. De ouders werden door deze commissie in het gelijk gesteld. Het kinderopvangbedrijf moet betere redenen geven waarom de ouders meer moeten betalen. Tot die tijd betalen ze het oude tarief. De zaak is volgens voorzitter Gjalt Jellesma van Boink, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, uniek in Nederland, zo laat hij weten in Het Parool. Dat gelukt is iets aan de prijs te doen, ligt volgens hem aan de inzet van de ouders van Mijn Blokje.  

Cijfers staven
Kinderdagverblijven hebben te maken met steeds hogere kosten. De overheid heeft hier weliswaar extra geld voor uitgetrokken, maar ouders moeten er uiteindelijk ook aan meebetalen. Een van de oorzaken van de hogere kosten is dat een leidster tegenwoordig niet vier maar slechts drie baby’s mag verzorgen. Het kan zijn dat de prijs van Mijn Blokje alsnog omhooggaat. Het kinderdagverblijf moet echter wel met betere argumenten komen en met cijfers kunnen staven waarom de verhoging nodig is. Het kinderdagverblijf heeft in West behalve aan de Baarsjesweg, ook een vestiging in de Witte de Withstraat en vestigingen in Nieuw-West.  

Back To Top
×Close search
Zoeken