skip to Main Content

Einde aan container-soap! 

De container die op Airbnb te huur werd aangeboden, stond er een week later wéér. Hoe is zoiets mogelijk? 

De gemeente zat behoorlijk in zijn maag met de zeecontainer die te huur werd aangeboden op Airbnb. Het onderkomen was gehuurd door een onbekende bij het verhuurbedrijf Buko, die het gevaarte in het Domela Nieuwenhuisplantsoen had neergezet. De gemeente haalde de container zo snel mogelijk weg, maar verontwaardiging was er alom. Begin vorige week stond de container er ineens wéér. AT5 was er als de kippen bij om het gevaarte te filmen en de onrust begon opnieuw. VVD’er Laurent Staartjes stelde er vragen over aan Jeroen van Berkel in de stadsdeelcommissie. Het antwoord van Van Berkel was dat de container terug moest naar Buko, maar dat vanwege de festiviteiten rond de opening van het Domela Nieuwenhuisplantsoen het gevaarte naar een opslag was gegaan. ,,Dan heb je op alle foto’s die container staan, dat wil je niet”, zei Van Berkel erover. 

Slechte grap 
De container moest terug naar de oorspronkelijke eigenaar, Buko,,Het was handig als we hem terug zouden geven op de plaats van overdracht: het Domela Nieuwenhuis-plantsoen. In totaal heeft hij er misschien een uur gestaan.”
Ging het om een slechte grap of is de container misschien geplaatst om Airbnb in een kwaad daglicht te stellen? Of was inderdaad iemand op het lumineuze idee gekomen er daadwerkelijk gasten in te laten overnachten? Het blijft giswerk. Verhuurbedrijf Buko lijkt nog steeds niet te hebben achterhaald wie de container heeft laten neerzetten. Bovendien denkt het bedrijf slachtoffer te zijn van oplichting. Het stadsdeel bekijkt nu op wie de kosten van het verwijderen uiteindelijk verhaald kunnen worden. 

 

Back To Top
Zoeken