skip to Main Content

10 vragen aan…Sheila de Vries

Sheila de Vries viert binnenkort haar 45-jarige jubileum in het hoofdstedelijke Hilton. Maar deze modekoningin is vooral een ras-Amsterdammer die nog dagelijks geniet van háár stad. 

 

 

 1. Geluk (en ongeluk) in de stad?

,,Ik vind het héérlijk om door deze mooie stad te lopen. Ik woon tegenover het Rijksmuseum en heb het beste van de stad op loopafstand: het Museumplein, het Spiegelkwartier en De Pijp. Wat ik niet leuk vind, is de wijze waarop vrouwen zich kleden als ze de straat op gaan. Uitzonderingen daargelaten dragen ze allemaal hetzelfde. Het is veel te gewoontjes. Wat dat betreft doen de mannen het steeds beter! Zij besteden wél aandacht aan hun uiterlijk.”   

 

 1. Wie verdient een standbeelden waarom?

,,Het is niet origineel, maar ik zeg toch Eberhard van der Laan. Die man was Amsterdam. Ik kende hem persoonlijk. Hij was het die mij tijdens een modeshow verraste toen ik werd geridderd. Eberhard verdient een standbeeld, midden op de Dam.” 

 

 1. Beste koffieen waarom?

,,Bij Café Krull naast het Sarphatipark. Echt, die hebben de beste cappuccino’s van de stad.” 

 

 1. Nooit meer naartoeen waarom?

,,De Wallen in de avond. Ik ben er heel erg voor dat alles moet kunnen, maar die vrijgezellenfeesten, dat geschreeuw en gebral, ik vind het vreselijk!”  

 

 1. Advies voor de burgemeester?

,,Stand out in the crowd! Laat mij u kleden! U heeft zo’n belangrijke taak dat u zichzelf niet zou moeten afvragen: wat trek ik vandaag aan? Het moet goed zitten en mooi vallen, maar het mag u geen hoofdbrekens kosten.” 

 

 1. Wat is je grote nieuwe project?

,,Ik ben druk met de viering van mijn 45-jarig jubileum in het Hilton. Daar komen veel trouwe klanten en andere leuke mensen. En natuurlijk toon ik dan mijn nieuwe wintercollectie.”   

 

 1. Geheime restaurant-tipen waarom?

,,Ik heb er twee. L’Entrecôte et les Dames in de Van Baerlestraat, vanwege het vlees, de heerlijke saus en de frietjes en sla. En Maris Piper in de Frans Halsstraat, vanwege de heerlijke kip en de oesters.” 

 

 1. Beste kapper, beste haring, bestechillplek?

  ,,Beste kapper is Menno bij Pierot in de Van Baerlestraat, ik kom al tien jaar bij hem. De haring van de haringstal in de Maasstraat vind ik het allerlekkerst. En de plek waar ik heerlijk kan ontspannen, is het bankje op het plantsoen voor mijn eigen huisdeur met zicht op het Rijksmuseum.”   

 

 1. Amsterdam de stad van de liefdeen waarom?

  ,,Jáááá! Ik ben vroeger wel duizend keer verliefd geweest. Fietsend door het Amsterdamse Bos of het Vondelpark. Het was zo fijn om in deze stad op te groeien, romances te beleven. Daar heb je echt geen slotje aan een brug voor nodig, dat draag je mee in je hart.”  

 

 1. Absoluut afschaffen in 020en waarom?

,,De onbeschaamdheid van fietsers die lak hebben aan alles en onbeschoft reageren wanneer ze op hun gedrag worden aangesproken. Ze geven geen richting aan en stoppen voor niemand. Daar moet echt iets aan veranderen.”  

 

Back To Top
Zoeken