skip to Main Content

In Elzenhagen wordt nog gebouwd

Elzenhagen

Ooit stond er een boerderij, later werd er door voetbalfans gejuicht of getreurd. Straks staan er huur- en koopwoningen, maar het sportieve verleden wordt niet uitgewist…

Er wordt flink gebouwd in Elzenhagen, de buurt die vernoemd is naar de in 1964 gesloopte boerderij Elsenhage aan de Buikslotermeerdijk. Elzenhagen bestaat uit twee delen (Noord en Zuid) die worden gescheiden door de IJdoornlaan.

Noord is nagenoeg klaar maar in Elzenhagen Zuid wordt volop gebouwd, ook op het terrein van het voormalige sportpark. Een nieuw woongebied betekent nieuwe straten en nieuwe straatnamen. Er is gekozen voor voetbalclubs die in Noord actief waren. 

Sporting Noord
We krijgen namen als Blauwe Vogelspad (naar de gelijknamige voetbalclub die In 1945 werd opgericht en die later fuseerde tot Sporting Noord); Rood-Wit A.-straat (vernoemd naar de voetbal-, handbal- en tafeltennisverenigingen, de voetbalclub fuseerde in 1999 tot
ASV De Dijk); de katholieke voetbalclub Oranje Zwartstraat; de IJ-Boysstraat (de IJ-boys uit Floradorp) en de S.C. Oriëntsingel (de club die in 2004 fuseerde tot SC Nieuwendam.

Naast de voetbalclubs komt er ook een Meerluststraat. De Meerlust was een van de zes ‘kolfbanen’ (golfbanen) die begin negentiende eeuw in de Buiksloot lag. Natuurlijk mag ook het Krijtmolenpad niet ontbreken. Krijtmolen d’Admiraal aan het Noordhollandschkanaal is de laatste Tras- en Krijtmolen van Nederland. Kortom, een plek met historie en toekomst.

Back To Top
Zoeken