skip to Main Content

Werk aan Laan van Spartaan gaat door

In De Laan Van Spartaan Wordt Al Jarenlang Gebouwd.

Tot eind september zullen er verscheidene werkzaamheden aan de Rinus Michelslaan worden uitgevoerd. Ook wordt het ontwerp voor een nieuw sport- en speelterrein gefinaliseerd.

WEST – Het blijft druk op de Laan van Spartaan. Zo zal de Rinus Michelslaan tot eind september behoorlijk op de schop gaan; dat meldt portefeuillehouder Carolien de Heer in een brief aan de bewoners. Er komen een strook in het midden (incluis een groene haag), extra belijningen en wegmarkeringen. Ook zullen de stenen in de straat worden omgekeerd. ‘In 2010 zijn de stenen voor de weg op zijn kop aangebracht om schade aan de bovenste laag door zwaar bouwverkeer te voorkomen,’ aldus De Heer. ‘Nu alle woningen zijn opgeleverd, vindt er nog maar weinig zwaar verkeer plaats, waardoor de stenen kunnen worden omgedraaid.’ Tijdens het project zullen telkens andere delen van de straat zijn afgesloten voor automobilisten. Verkeer zal dan worden omgeleid. Wandelaars en fietsers zullen nog wel de straat door kunnen, evenals nood- en hulpdiensten.

Langer dan verwacht

Plannen voor het nieuwe sport- en speelterrein worden momenteel door deskundigen bekeken. Pas na goedkeuring zal de gemeente ermee verder kunnen. ,,Een lang proces”, zegt De Heer. Ook de voorbereidingen kunnen bijna elf maanden duren. ,,Deze tijd is nodig om alle kabel- en leidingbeheerders, die betrokken zijn bij de openbare ruimte en ondergrond, over het inrichtingsplan te informeren. De verschillende werkzaamheden moeten op elkaar worden afgestemd en ingepland.” De Heer zegt dat na de zomer van volgend jaar eindelijk begonnen kan worden met de aanleg.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Selma Schoenmakers)

Lees ook…

Gedenksteen verzetsstrijder Karel Pekelharing

Back To Top
Zoeken