skip to Main Content

Vernieuwde Pacific weer open 

Na een verbouwing en een wisseling van eigenaren is Pacific weer open. Veel is bij het oude gebleven, maar er is ook het nodige veranderd.  

WEST – Het volledig vernieuwde Pacific – voorheen Pacific Parc – op het Westergasterrein is alweer open. Het café is nu van dezelfde eigenaren als De Waterkant bij de parkeergarage aan de Marnixstraat. Veel blijft sinds de opening op 9 mei bij het oude. De eigenaren hopen namelijk dat gasten ook in deze ‘derde generatie’ Pacific de hele dag en nacht aangenaam kunnen doorbrengenPacifik is volgens hen: ,,Een fijne, warme plek die voor iedereen toegankelijk is en waar de dag soepel overloopt in de nacht.” Zo blijft het nachtprogramma een belangrijk onderdeel. Elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond gaan na het diner de tafels en stoelen aan de kant en kan er worden gedanst. Het programma wordt vormgegeven door Daan Koekelkoren, als dj D-Rok ruim vijftien jaar actief in het Amsterdamse nachtleven. Hij toerde ook met Caro Emerald over de wereld.  

Voedselverspilling
Alle hoeken van het muzikale spectrum komen bij Pacific aan bod, van hiphop tot house en van disco tot de nieuwste elektronische tracks. Toch is niet alles hetzelfde gebleven. Zo staat de keuken onder leiding van chefs Milas van der Plaats en Robbert-Hein van Oppenraaij. Zij zijn bekend van Vuurtoreneiland en restaurant As. Het tweetal gaat om voedselverspilling te minimaliseren, bijvoorbeeld samenwerken met instock, dat ‘over de datumvoorraden van supermarkten opkoopt. 

Back To Top
Zoeken