skip to Main Content

Veiliger fietsen op kruising Marnixstraat-Elandsgracht 

Veiliger Fietsen Op Kruising Marnixstraat-Elandsgracht 

De gemeente wil de kruising tussen de Elandsgracht en de Marnixstraat herinrichten. Zo zou het veiliger moeten worden voor fietsers en voetgangers. 

CENTRUM – Het Hoofdbureau van politie zit er nota bene tegenover, maar elke dag kun op de kruising tussen de Elandsgracht en de Marnixstraat wel getuige zijn van een of meerdere bijna-ongelukken. Auto’s komen van alle kanten en dan is de kruising nog een hotspot voor allerlei ander vervoer. Taxi’s van de nabijgelegen taxistandplaats en bussen van het busstation vertrekken en komen er aan, doorkruist met fietsers die de Marnixstraat oversteken naar de Kinkerstraat. Het is er -kortom – dag en nacht een gekkenhuis. Daarom buigt de gemeenteraad zich de komende maand over een plan om de kruising te herinrichten. Zo gaat het in elk geval veiliger worden voor fietsers. Er is een plan voor een ‘fietsstraat’ in de Marnixstraat vanaf het politiebureau langs het benzinestation tot aan het ATVA-gebouw, ter hoogte van het Hugo de Grootplein. Bij het politiebureau wordt de stoep smaller gemaakt om ruimte te geven aan de fietsstraat.  

Fietsenstallingen
Voor het politiebureau worden zes reguliere parkeerplekken opgeheven, voor het ATVA-gebouw vier parkeerplekken. In plaats daarvan komen er meer fietsenstallingen en invalidenparkeerplaatsen. De taxi’s moeten ook plaatsmaken. Op de standplaats op de Elandsgracht blijven twee van de vier plekken over. Bussen rijden straks niet meer via de Marnixstraat van het station af de kruising op, maar via de kant van de Elandsgracht. De tramhaltes worden breder en er komen vluchtheuvels voor voetgangers en fietsers halverwege de kruising.

Back To Top
×Close search
Zoeken