skip to Main Content

Thema’s West Begroot 2022 bekend

Wie Heeft Ideeën Om Meer Kinderen Op De Fiets Te Krijgen?

Bewoners hebben gereageerd op stellingen die zij belangrijk vinden voor de buurt, dit in het kader van West Begroot. De thema’s zijn nu bekend en de plannen kunnen worden ingediend.

WEST – De thema’s voor West Begroot 2022 zijn bekend. Het stadsdeel roept iedereen met een plan rondom de gekozen thema’s op om deze in te dienen – dit kan online op westbegroot.amsterdam.nl. De thema’s voor volgend jaar komen rechtstreeks van de bewoners. Zij mochten reageren op een scala aan stellingen en aangeven wat zij het belangrijkst vinden voor hun buurt. Vier verschillende thema’s had dit tot gevolg. Nummer één is Groen in de buurt, wat voor zichzelf spreekt. Plannen die het groen in de buurt kunnen vergroten of anderszins helpen, zijn meer dan welkom. Thema twee luidt Afval en zwerfafval. Dit betreft plannen die de buurt schoon houden, maar ook herbestemming van afval of iets dergelijks, kunnen eveneens worden ingediend. Thema drie gaat over Fietsen en fietsparkeren. Wie ideeën heeft voor een slimmer gebruik van fietsen en fietsparkeerplekken of een manier heeft bedacht om méér kinderen aan het fietsen te krijgen, wordt uitgenodigd deze in te sturen. Hetzelfde geldt voor thema vier: Sport, spel en ontmoeting.

Heden en verleden

Project West Begroot mag een aardig succes worden genoemd. Stadsdeel West is alweer toe aan de vierde editie. In 2019 werd de eerste editie gehouden. Inmiddels worden er nog zeventien plannen uitgevoerd en zijn er al achttien gerealiseerd. Elk jaar worden er plusminus 120 ideeën ingediend en doen maar liefst veertienduizend bewoners mee met de stemronde.

(Foto: Flickr / Honza Soukup)

Lees ook:

Nieuwe tijdelijke markt op Bos en Lommerweg

Back To Top
Zoeken