skip to Main Content

Nieuwe tijdelijke markt op Bos en Lommerweg

De Oude Markt Op Het Bos En Lommerplein.

Vanaf september komt er elke woensdag en zaterdag op de Bos en Lommerweg een tijdelijke markt. De markt zal 48 kramen tellen.

WEST Vanaf september zullen er 48 kramen te vinden zijn op de Bos en Lommerweg. De markt zal elke woensdag en vrijdag plaatsvinden tussen het Gulden Winckelplantsoen en de Egidiusstraat. Het plan komt voort uit een enquête die werd gehouden onder bezoekers van het winkelgebied. Een markt van twee dagen vonden zij ideaal, met voorkeur voor woensdag en zaterdag. Bewoners krijgen uiteraard de kans om hun mening geven; zes weken lang is er kans op inspraak. Voor nu zal de markt minimaal twee jaar op zijn plek staan, waarna evaluatie volgt. De nieuwe markt dient als de opvolger van de vijfdaagse markt die eerder op het Bos en Lommerplein te vinden was, maar die vorig jaar werd opgeheven in verband met leegstand. Een groot gemis, want de markt diende eveneens als sociale ontmoetingsplaats voor bewoners met een Turkse en Marokkaanse achtergrond. Daarom werd met een petitie nog gepoogd de opheffing stop te zetten, maar dat mocht helaas niet baten.

Groot, divers publiek

Stadsdeel West zegt te hopen dat de nieuwe markt een positief effect zal hebben op het Bos en Lommerplein en dat het een groot, divers publiek zal trekken. Stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst liet enthousiast weten: ,,Het Bos en Lommerplein is vernieuwd en wordt een steeds aantrekkelijker winkelgebied. Twee dagen markt moet een aanvulling worden op het winkelaanbod. Vooral op zaterdag ligt de nadruk op food: vis, noten, brood, mediterrane delicatessen. Hopelijk krijgt de nieuwe markt een groot, divers publiek.”

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Martin Alberts)

Lees ook:

Een leukere buurt met Buurtbudget

Back To Top
Zoeken