skip to Main Content

Steun voor Johan Cruijff Entrada in Oost

Oost

Geen enkele wanklank. Zelf applaus voor het idee om een deel van de Watergraafsmeer te herbenoemen naar Johan Cruijff. De jongen uit Betondorp, geboren in de Akkerstraat en die later een beroemd voetballer werd, krijgt een entrada die zijn naam gaat dragen.

Met respect voor wat Cruijff heeft betekend, voor het voetbal, voor Nederland en voor de Watergraafsmeer. Zo ga je hier mee om. Amsterdam Oost is trots op de voetballer die de wereld veroverde.

Vooralsnog dus brede steun voor de Johan Cruijff Entrada en voor het Johan Cruijff Sportpark.

Zo ver is het nog niet, maar bij de bestuurscommissie Oost, die vanavond bij elkaar kwam, was er nauwelijks tegengeluid. Het licht staat op groen. Behalve dat deze buurt niet de opschudding wil zoals op en rond het Stadionplein wordt het proces in gang gezet met het stadsdeel en het gemeentebestuur .

Insprekers

Verschillende insprekers pleitten voor de Johan Cruijff Entrada, die loopt vanaf de A10 tot en met de Kruislaan. Dat heet nu nog Middenweg, maar het is vooral de wijk waar Cruijff opgroeide en waar hij voetbalde bij Ajax en zijn successen vierde in De Meer. Slechts enkele bewoners en geen ondernemers ondervinden hinder van de herbenoeming, omdat de Johan Cruijff Entrada (nu nog Middenweg) grenst aan het sportpark en aan de Oosterbegraafplaats.

Het was commissielid Bas van Vliet van Meerbelangen, die enkele weken geleden de discussie aanzwengelde en sindsdien alleen maar positieve reacties ontving. Van Vliet werd getipt op straat over de kansen om Johan Cruijff te eren. Van Vliet relativeerde de belangstelling van de media voor zijn idee, maar zag ook wel in dat zijn suggestie snel wortel schoot in de buurt.

 

 

Back To Top
Zoeken