skip to Main Content

Singelgrachtgarage gaat er toch komen

Na jarenlange discussie, bezwaren uit de buurt en problemen met de financiering, gaat de garage onder de Singelgracht, bij het Frederik Hendrikplantsoen er eindelijk komen.

De garage komt onder de Singelgracht, tussen het Frederik Hendrikplantsoen en de 2e Hugo de Grootstraat. Volgens de gemeente gaat de bouw beginnen in 2020 en kunnen in 2024 de eerste auto’s bij het Marnixbad onder de grond worden geparkeerd.
Het is de bedoeling dat ondernemers en buurtbewoners straks hun auto’s gaan parkeren in de garage, zodat boven de grond meer ruimte komt voor groen, wandelaars, fietsers en spelende kinderen. Er komen 800 plekken, 80 procent daarvan is bedoeld voor vergunninghouders uit de buurt.
De garage gaat €80 miljoen kosten. Behalve tegen de hoge kosten (€100.000 per auto) protesteerden leden van het buurtcomité Vrienden van de Singelgracht ook tegen de jarenlange bouwput die de bouw van de garage zou gaan veroorzaken in het gebied rond het Marnixbad.
Het actiecomité denkt ook dat de garage grotendeels leeg zal blijven staan, omdat het autobezit zal gaan teruglopen. Er loopt nog een procedure bij de Raad van State, maar de gemeente gaat ervan uit dat de bouw over twee jaar gewoon kan gaan beginnen.

Back To Top
Zoeken