skip to Main Content

Gezonde hap ‘uit de muur’ in de Kinkerstraat

Gezonde Hap ‘uit De Muur’ in De Kinkerstraat

Anouk Snelders opent eind augustus een wel heel bijzondere automatiek: The Health Food Wall als het antwoord op de ongezonde snackcultuur.  

De snackwand lijkt op de automaten die boerenbedrijven langs de weg neerzetten om hun producten van het land in te verkopen. In de kast met koeling gaat Snelders allemaal zelfgemaakte, gezonde maaltijden plaatsen, die de voorbijganger na contactloos betalen kan ‘trekken’ en meenemen, inclusief tasje, bakje en (biologisch afbreekbaar) bestek. 

Snelders studeerde voeding en diëtetiek en merkte dat voor de snelle trek consumenten bijna alleen maar aangewezen zijn op ongezonde snacks. En als eten gezond en biologisch is, dan is het meteen ook een stuk duurder. Dat moest dus anders, dus vandaar die automatiek met gezonde, snelle maaltijden zoals salades. Ook belangrijk: de gezonde ‘fastfood’ moet ook nog eens betaalbaar zijn. Snelders: ,,Ik begrijp nooit zo goed waarom fastfood altijd zo ongezond moet zijn en hoop hiermee een alternatief te bieden.” 

De jonge onderneemster vond aan het begin van de Kinkerstraat ‘het perfecte pand’. Nu is het vooral wachten tot de wand is gebouwd. Ze hoopt eind augustus open te gaan. De Health Food Wall bestaat niet alleen uit de automatiek, maar heeft straks ook een lunchroom waar gasten kunnen werken en koffiedrinken. Daarbij wil ze ook nog ‘to go’ snacks, koffie en ontbijtjes gaan verkopen. Alles dus met de nadruk op ‘gezond’, ‘snel’ en ‘betaalbaar’. 

Back To Top
×Close search
Zoeken