skip to Main Content

Rollende Keukens keren terug in Westerpark

De Spiesjes Worden Klaargemaakt. Kom Jij Ook Naar De Rollende Keukens?

Het Weekend van de Rollende Keukens, een festijn met meer dan honderd mobiele eettenten, wordt van 1 tot en met 5 september gehouden in het Westerpark.

WEST – Het Weekend van de Rollende Keukens, het eetfestijn op wielen, keert deze zomer terug in het Westerpark. Van 1 tot en met 5 september zullen op het manifestatieterrein allerhande mobiele transporttoestellen – meer dan honderd! – worden getransformeerd tot volledige eettenten die de lekkerste hapjes serveren. De heerlijkste pizza’s, de verste smoothies, de smakelijkste soepen en nog heel veel meer zullen de smaakpapillen van bezoekers aangenaam prikkelen. Speciale filmvertoningen en livemuziek zullen zorgen voor een relaxte, zomerse sfeer. Er zal zelfs een heuse circustent aanwezig zijn: La Pilseria biedt je een wereld vol Spaanse lekkernijen en Limburgse pilseners. Op rollendekeukens.nl zegt de organisatie dat zij het beste te bereiken zijn door de kilo’s die je erbij gaat eten van tevoren alvast weg te werken. Kortom: wandelen of fietsen wordt aangeraden. Voor wie het rustiger aan wilt doen zijn Bus 22 vanaf Sloterdijk, Bus 21 vanaf Amsterdam Centraal en Tram 5 vanaf de halte Van Limburg Stirumstraat de beste opties. De toegang tot het festijn is gratis, daarna kun je bij de eettenten enkel betalen met je pinpas.

De weg naar heerlijkheid

Het grootste openluchtrestaurant in de wereld werd in 2008 bedacht door twee ondernemers. Na een bescheiden eerste editie met enkele trucks en een kampvuur, is het uitgegroeid tot een werkelijk spektakel dat geen enkele voedselfanaat, veelvraat of lekkerbek mag missen. Dit jaar wordt alweer de veertiende editie van het festijn gehouden.

(Foto: Flickr / Josbert Lonnee)

Lees ook:

Kinkerstraat wordt stadsstraat

Back To Top
Zoeken