skip to Main Content

Kinkerstraat wordt stadsstraat

Straks Krijgen Fietsers En Voetgangers Ruim Baan Op De Kinkerstraat

De Kinkerstraat gaat volgend jaar op de schop. De Kinkerstraat wordt een stadsstraat. Voetgangers en fietsers krijgen ruim baan.

WEST – De werkzaamheden aan de Kinkerstraat gaan in 2022 van start. De Kinkerstraat wordt een zogeheten stadsstraat. Dit betekent dat automobilisten straks over de trambaan rijden en dat aan weerszijden van de trambaan brede fietspaden komen, elk 2,5 meter breed. Ook voetgangers krijgen meer ruimte. De maximumsnelheid gaat omlaag naar dertig kilometer per uur. Vorig jaar stemde een meerderheid van de omwonenden in met deze herinrichting. Het gaat om het stuk Kinkerstraat tussen de Bilderdijkstraat en de Kinkerbrug. Het betekent ook dat de twee tramhaltes bij de kruisingen met de Ten Katestraat en de J. P. Heijestraat wordt samengevoegd tot één nieuwe halte.

Parkeerplekken

De nieuwe inrichting van de Kinkerstraat houdt ook in dat parkeerplekken plaatsmaken voor multifunctionele stroken met fietsparkeren, laad- en losplekken, bankjes en bomen. Het aantal fietsparkeerplaatsen wordt uitgebreid van 450 naar 788. Auto’s moeten parkeren in de garage onder De Hallen. Er komen vijftien bankjes en veertig nieuwe bomen. Vijftien oude bomen die in slechte conditie verkeren worden gekapt, aldus het stadsdeel. ,,Voetgangers en fietsers krijgen straks veel meer ruimte, waardoor de straat niet alleen mooier maar ook veiliger wordt,” zo laat stadsdeelbestuurder Carolien de Heer weten. ,,De Kinkerstraat wordt een prettige straat om te vertoeven, met langzaam rijdend verkeer, plekken om te zitten en meer bomen.”

(Foto: Flickr / Alper Çuğun)

Lees ook:

Extra hulp voor kwetsbare jonge vrouwen

Back To Top
Zoeken