skip to Main Content

Rijke Eenvoud bij Van Eesterenmuseum

Het Tomado-rekje is misschien wel hét icoon van de interieurs uit de jaren vijftig en zestig. Vanaf 1 december zullen er meer meubelen uit deze periode in het Van Eesterenmuseum staan.

NIEUW-WEST – Liefhebbers van jaren 50- en 60-design zullen genieten van expositie Rijke Eenvoud, die vanaf 1 december te zien is in het Van Eesterenmuseum. Wat is er zoal te zien? Gerestaureerde meubelensembles van bekende Nederlandse ontwerpers, objecten van verzamelaars en werk van hedendaagse makers. Ook is er een randprogramma met lezingen, creatieve workshops en videokunst. Het Van Eesterenmuseum wil aandacht voor de ‘Goed Wonen-stroming’ in de wederopbouw en verbindt deze aan actuele onderwerpen als duurzaamheid en gebruik. De meubelen die getoond worden, zijn een dwarsdoorsnede van ontwerpen voor wonen, werken en ontspannen van 1945 tot 1965, Voor sommigen zal dit een feest van herkenning zijn. Op de tentoonstelling zijn werken te zien uit de collectie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), zoals de perskamer die Gerrit Rietveld in 1958 ontwierp voor het destijds nieuwe hoofdkantoor van UNESCO in Parijs. Maar ook een ladekast voor lingerie van Hein Salomonson uit 1954, een fauteuil van Dirk van Sliedregt uit de jaren 60 en een woninginterieur van een dokterspraktijk van Coen de Vries uit 1954.

De kolenkachel
Wie na het bekijken van de tentoonstelling wil weten hoe mensen in de jaren vijftig en zestig in Slotermeer woonden, kan de museumwoning bezoeken in de Freek Okxstraat. Hier zien bezoekers de Bruynzeelkeuken, bakelieten telefoons en de kolenkachel uit die tijd. Hier zijn elke donderdag tot en met zondag om 14.30 rondleidingen door de museumwoning. Reserveren kan via de website vaneesterenmuseum.nl

 

 

Back To Top
Zoeken