skip to Main Content

Richard de Mos doet een boekje open!

Richard De Mos (l.) Ruimt Als Fractievoorzitter Van Hart Voor Den Haag Zwerfafval Op In Een Wijk.

Hij kwam, zag, overwon en moest noodgedwongen zijn biezen pakken. Maar Richard de Mos zit niet bij de pakken neer. Aan de vooravond van zijn politieke rentree doet hij zijn verhaal.

DEN HAAG – ,,Tot een paar minuten daarvoor was ik een hardwerkende en succesvolle wethouder, eerste locoburgemeester van Den Haag, nu stond ik zo goed als naakt in mijn slaapkamer een voor mij volslagen idiote verdachtmaking aan te horen.” Op 1 oktober 2019 stond het leven van Richard de Mos volledig op zijn kop. Met invallen van de Rijksrecherche en de aantijgingen van het Openbaar Ministerie, verloor de locoburgemeester, wethouder én coalitieleider van Den Haag binnen 24 uur zijn baan. Maar de onorthodoxe volksvertegenwoordiger, de uitvinder van Ombudspolitiek, laat zich niet kapotmaken. In ‘Mijn Verhaal’ vertelt De Mos álles over de inval, de verdachtmakingen en de mensen en machten die hem van het politieke toneel wilden verdringen. Maar ook over zijn wederopstanding. In Den Haag wordt zijn Hart voor Den Haag met 11 zetels als grootste partij gepeild. Als lijsttrekker van de landelijke vernieuwingsbeweging Code Oranje is Richard de Mos kansrijk om terug te keren als Tweede Kamerlid.

Gedwongen vertrek
De Mos (1976) groeide op in een arbeidersgezin. Zijn Scheveningse vader werkte na een carrière in de koopvaardij bij een verzekeringsmaatschappij. Zijn Haagse moeder was kraamverzorgster en voedde de drie kinderen op. Tussen 2009 en 2012 was hij Tweede Kamerlid. Vanaf 2010 was hij gemeenteraadslid. In 2018 werd hij met zijn Groep de Mos / Hart voor Den Haag de grootste partij en werd hij, naast eerste locoburgemeester van Den Haag, wethouder. Na zijn gedwongen vertrek als wethouder, wordt hij als raadslid weer voorman van de grootste partij in de Hofstad.

(Foto: PR)
Back To Top
Zoeken