skip to Main Content

Pakhuis de Zwijger breidt uit in Zuidoost  

Debatcentrum Pakhuis de Zwijger kondigde onlangs de opening van een tweede dependance aan. Na New Metropolis in Nieuw-West krijgt ons stadsdeel New Metropolis Zuidoost. 
 
ZUIDOOST – Tijdens de recente Provada, Nederlands grootste vastgoedbeurs, kondigde Egbert Franssen, directeur van Pakhuis de Zwijger, aan dat ‘zijn’ debatcentrum een dependance in Zuidoost krijgt. Dit bijgebouw wordt in de zomer ontwikkeld in een voormalig winkelpand in winkelcentrum Amsterdamse Poort en gaat in september onder de naam New Metropolis Zuidoost officieel open. Volgens Franssen is Zuidoost ‘een van de belangrijkste ontwikkelgebieden van Nederland’. ,, Zo is het een economische hub vanwege de aanwezigheid van grote bedrijven als ING en Nuon. Ook op het gebied van sport en cultuur is Zuidoost een plek van grote betekenis dankzij locaties als de Johan Cruijff Arena en de Ziggo Dome. Bovendien worden de komende jaren 39.000 woningen gebouwd – dus Zuidoost is helemaal booming 
 
Community Centre 
De dependance moet een ‘community centre’ worden voor zowel bewoners als voor mensen die in Zuidoost werken, of op bezoek zijn. De programmering wordt een mixvan thema’s uit de creatieve industrie, stedelijke ontwikkeling en kunst en cultuur. De organisatie gaat daarbij samenwerken met buurtbewoners en lokale partners. Pakhuis de Zwijger organiseert sinds 2006 debatavonden aan de Piet Heinkade en opende vorig jaar al een dependance in Nieuw-West: New Metropolis. De dependance in Zuidoost is een samenwerking van Pakhuis de Zwijger met de gemeente, stadsdeel Zuidoost en vastgoedorganisatie CBRE. 

Back To Top
Zoeken