skip to Main Content

Great Swim Lake zet Gaasperplas op zijn kop  

Er staat wéér een sportevenement op de agenda van Zuidoost. Op 7 juli is de Great Lake Swim in de Gaasperplas. Zwem je mee? 

ZUIDOOST – Op 9 juni startte bij de Johan Cruyff Arena een fietstocht langs dorpjes en natuurgebieden in de omgeving. Twee dagen daarvoor, op 7 juni, stonden in Zuidoost hardlopers klaar voor de 25ste editie van de Gaasperplasrun. Een maand later wordt het wederom druk aan de GaasperplasDan vindt namelijk de Great Lake Swim plaats, de jaarlijkse open zwemwater kampioenschappen aan onze plas. Deze wedstrijden maken deel uit van het landelijk circuit van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB)Er zijn wedstrijden voor dames en heren in verschillende leeftijdsgroepen en afstanden, variërend van 250 tot 7000 meter. De Nederlandse top in het open water zwemmen zal hier zeker vertegenwoordigd zijn. 

Prestatietochten
Buiten deze wedstrijden, waar alleen KNZB-leden aan kunnen deelnemen, zijn er ook prestatietochten, waar iedereen met een zwemdiploma aan kan meedoenEr is keuze uit 250, 500 of 1000 meter en de kosten zijn €5,00 per start. Om 14.35 start de prestatietocht van 250 meter voor 6 jaar en ouder. Om 14.40 begint de tocht van 500 meter voor 9 jaar en ouder. Het startschot voor de 1000 meter is om 16.40. De minimumleeftijd voor deze afstand is 12 jaar. Inschrijven voor de prestatietochten kan tot een half uur voor de start bij de inschrijftafel ter plekke. Voor meer informatie: het-y.nl/oww/. 

 

Back To Top
Zoeken