skip to Main Content

Nieuwe hal voor Amstelstation 

Nieuwe Hal Voor Amstelstation 

Behalve het gebied rondom station Amsterdam Amstel, wordt ook de stationshal onder handen genomen. De renovatie start na de zomer. 

OOST  De transformatie van het Amstelstation is in volle gang. Zo start na de zomer de renovatie van de stationshal. Begin mei maakte NS bekend dat zij hiervoor een overeenkomst heeft getekend met aannemer GeelRonitz Bouwgroep. Een van de grootste ingrepen is het verwijderen van de verlaagde plafonds. Hierdoor krijgt de stationshal zijn oorspronkelijk hoogte terug en is er overdag meer natuurlijke lichtinval. Daarnaast wordt de hal in de originele kleurstelling geschilderd. De ticket- en servicewinkel wordt verplaatst, zodat de wandschildering van Peter Alma weer geheel zichtbaar is. Bovendien wordt Terugblik, het natuurstenen beeld van Theo van Reijnop de oorspronkelijke locatie teruggezet. Voor het ontwerp zijn architectenbureaus Office Winhov en Gottlieb Paludan Architects verantwoordelijk.  

Rijksmonument
Station Amsterdam Amstel dateert uit 1939 en is een rijksmonument. De renovatie van de stationshal is onderdeel van de grotere vernieuwing van het stationsgebied rondom station Amsterdam Amstel. Sinds 2015 wordt hier al aan gewerkt. Het nieuwebus- en tramstationis inmiddels gereed. Ook wordt er hard gewerkt aan de laatste puntjes op de i van denieuwe fietsenstallingonder het station. De renovatie van de stationshal is de volgende stap in de ontwikkeling van het stationsgebied. De renovatie van de stationshal is het derde kwartaal van 2020 gereed. 

Back To Top
×Close search
Zoeken