skip to Main Content

Nieuw: De Kluis 

Eerst was het oude bankgebouw uit de jaren 20 op Haarlemmerstraat 118 DuLac, daarna Roebling’s en sinds kort De Kluis. Gasten kunnen er de hele dag eten. 

CENTRUM  Achter de grote deuren zit restaurant en bar De Kluis met een – naar eigen zeggen – ‘eigenzinnig all day concept’. Wie het gebouw nog kent uit de tijd van Dulac, herinnert zich waarschijnlijk de kelder met – jawel – de echte kluis van het honderd jaar oude bankgebouw, dat is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De bakstenen muren, grote planten en leren banken creëren een New Yorkse allure en de hal met de originele Art Deco-tegels leidt naar de langgerekte bar. Gasten kunnen in De Bank terecht voor ontbijt, lunch en diner in een ‘comfort food wereldreis met herkenbare gerechten met een verfijnde twist’. Zoals de porky baguette met 14-uur gegaarde varkensnek, de Norwegian eggs met huisgemaakte gravlax en yuzu mayonaise of een trio van bao’s met varkensbuik, kip katsu en pekingeend. Ragfijn, maar toegankelijk. Ook voor het einde-van-de-maand-banksaldo. 

Sparen, net als vroeger
In de open keuken veranderen kakelverse ingrediënten in puur goud. Een eigenzinnig menu van 3 (€39) tot 6 (€66) verrassende gangen is het resultaat. Daarop een gekonfijte eendenbout met jam en zandkoekjes, coquilles met koningskrab en beurre noisette en beef wellington met gerookte aardappelpuree en beenmergsaus. Fine dining, maar allesbehalve stijfjes. Net als vroeger bij de bank, is het nog steeds mogelijk om te sparen. Gasten sparen bij De Kluis met een klantenkaart voor korting op een volgende lunch of diner.

Back To Top
Zoeken