skip to Main Content

Kwekkeboom weg uit Reguliersbreestraat

Familiebedrijf Kwekkeboom vindt het welletjes met de hoge winkelhuur in de Reguliersbreestraat. De banketbakkerij oriënteert zich op een nieuwe locatie.

CENTRUM – Eind maart is de laatste dag dat de patisserie aan de Reguliersbreestraat open is. ,,De huurprijs in de Reguliersbreestraat past simpelweg niet bij een ambachtelijk producerend bedrijf zoals Kwekkeboom”, zo schrijft het familiebedrijf op de website. De banketbakkerij zat al zeventig jaar in de Reguliersbreestraat, naast Tuschinski. Met de winkel zullen waarschijnlijk ook de karakteristieke glas-in-loodramen verdwijnen met het beeldmerk van het familiebedrijf. Met de houten winkelpui had het pand een klassieke uitstraling. De banketbakkerij is opgericht in 1900, een oer-Amsterdams familiebedrijf dat vooral bekend is door de taarten, gebakjes, saucijzenbroodjes en natuurlijk de kroketten. ,,Het is zeker het einde van een tijdperk, maar zeker niet het einde van Kwekkeboom. De familie heeft grootse plannen en ambitie voor de toekomst.”

Naar West?

Kwekkeboom heeft nog filialen in Noord (Buikslotermeerplein), Zuid (Ferdinand Bolstraat) en Oost (Linnaeusstraat). De productie van de kroketten die onder de naam Kwekkeboom in de supermarkten liggen, worden gemaakt door Van Geloven in Tilburg. Deze maakt ook de Mora-kroketten. In NRC zei Peter Kwekkeboom zich te oriënteren op Amsterdam-West voor een nieuw te openen patisserie-zaak.

Back To Top
Zoeken